NUjijStats voor Nijmegenaar

15,538

Respect

Respect/dag 18.61
Respect/reactie 2.87

5,415

Reacties

Reacties/dag 6.49
Meeste reacties op 1 dag 24
Gestart op 28-04-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

1 respect 10-08-2020 16:40 op
Tennis volg ik niet, maar je zal gelijk hebben. Kan een generatie zo talentvol zijn? Eerlijk gezegd vraag ik mij dat af. Talent helpt, maar dat moet nu ook geboren worden. Probleem is, snooker is verschrikkelijk moeilijk. Je moet de bal precies goed raken, en dan ook nog eens hard genoeg. Dat moet een automatisme worden, en dat betekent heel erg veel oefenen. En ik denk dat daar de kneep zit. Wie heeft het er voor over om vanaf je 10de of zo effectief permanent met snooker bezig te zijn? Eigenlijk niemand, en ze hebben nog gelijk ook. Want als je dat doet, heb je, zeg, 10 % kans op een loopbaan als prof, en daarvan is een fors deel middelmatig. Met dus ook een middelmatig inkomen, als het meezit. Want de top 40 zit op een ton in twee jaar. Lukt het niet, dan heb je dus je jeugd verpest, en mogelijk ook al je kansen op een andere loopbaan.

0 respect 10-08-2020 16:35 op
Voor wie overweegt om op giro 555 te storten, niet alle organisaties die daarin meedoen -en dus daarvan mee-eten - geven noodhulp. Daarom kan je dan beter storten op rekening van een van de organisaties die noodhulp verlenen, zoals het Rode Kruis.

6 respect 10-08-2020 14:58 op
Ik hoop van niet. Ik hoop dat ze woedend op hem zijn, en hem willen bewijzen dat ze beter zijn als hij - dat levert mooie wedstrijden op. MAAR dan moeten ze wel hun woede onder controle houden. Anders zal je niet scoren op een snookertafel.

1 respect 10-08-2020 14:56 op
Hard, maar niet onwaar. En hoewel snooker een sport is die je lang kunt volhouden, is de top wel heel erg vol met spelers op leeftijd die al een decennium of langer de top uitmaken. Kijk je 20 jaar terug, toen was de gemiddelde leeftijd in de top toch echt aanzienlijk lager. Het kan wel 10 jaar schelen, toen had je Terry Griffith die als oude man nog meedeed, nu zijn de toenmalige jonkies nog allemaal actief. Tussen de regels lees ik dat O´Sullivan vindt dat de jongeren meer hun best moeten doen, en waarschijnlijk meer moeten trainen. Tsja, als je de top wilt halen waarschijnlijk wel.

2 respect 10-08-2020 14:00 op
Helemaal waar. Op economisch gebied is het een groot compliment voor een overheid als je stelt dat ze de boel niet verzieken, want dat is het enige dat een overheid kan doen. Op het gebied van de woningmarkt is alles wel enorm verziekt. Er is schaarste, schaarste die leidt tot hele hoge prijzen, en om die prijzen neer te leggen steken mensen zich diep in de schulden. Zo diep, dat je bijna niet eens meer maatregelen kunt nemen om op korte termijn de prijzen te laten normaliseren, want dan zijn deze mensen de klos. Gelukkig zijn die maatregelen ook niet mogelijk: de tekorten zijn enorm, en lopen alleen maar op. Dus de enige maatregelen die een overheid kan nemen, is het verkleinen van de groei van de tekorten. En dat gebeurt dus niet. Er wordt te weinig gebouwd.

0 respect 10-08-2020 13:56 op
Op zich denk ik dat dit goed is. Ik hoop alleen dat de regelingen zo opgesteld zijn, dat het niet per ongeluk tevens verboden wordt om zelf in een stad of dorp te (laten) bouwen voor de verhuur. Dat zou natuurlijk wel heel jammer zijn.

7 respect 10-08-2020 12:01 op
Het lijkt mij, dat indien de veiligheidsdiensten van mening zijn dat het te gek wordt, dat er dan ingegrepen moet worden. Fietsen en scooters die bij te toegangen van het strand staan (waar dat geheid niet is toegestaan) moeten dan verwijderd worden, desnoods met een grijper die ze vernietigd. Is het stand te vol? Ontruimen of sluiten. Zondag zijn er 2 mensen overleden bij het Haagse strand, en we zullen nooit weten in welke mate de opstopping mede de oorzaak was dat men te laat bij de drenkeling was. Dat kan en mag niet aanvaard worden.

5 respect 10-08-2020 09:36 op
Zolang als een mondkapje in de bus verplicht is, kom ik er niet in. En dus kan van mij die bus net zo goed geschrapt worden. Het kapje doet niets, het maakt het leven alleen oncomfortabel.

0 respect 09-08-2020 20:56 op
Dat wist ik niet, maar ik vind het wel terecht. Bedankt voor de correctie/aanvulling

2 respect 09-08-2020 20:52 op
Waarom zou een piloot in vredesnaam tonnen per jaar moeten ontvangen? Goed, ze betalen de opleiding zelf, en die kost ongeveer anderhalve ton. Dat willen ze natuurlijk terugverdienen. En het is onregelmatig werk. Maar heeft een piloot meer verantwoordelijkheid dan een operator bij een chemische fabriek op de Maasvlakte? Ik denk van niet. Gaat het mis, dan zijn er bij de piloot 200 tot 300 slachtoffers. Bij de operator - kijk naar Beiroet - zijn het er veel en veel meer. Daarom lijkt het mij verdedigbaar als een piloot 80.000 euro verdient, 10 K voor de opleiding en de rest voor het werk. Ze schijnen bij de KLM het dubbele te krijgen.

0 respect 09-08-2020 20:47 op
Inderdaad, deze overwinning is leuk, maar betekent helemaal niets. Vergelijk het met een oorlog. Jumbo Visma heeft dan als eerste de mobilisatiebrieven bij de soldaten bezorgd. Ze moeten dus nog opkomen, trainen en dan ter plaatse komen voordat de eerste strijd kan beginnen. Het zegt 0,0. Maar is wel fijn.

2 respect 09-08-2020 14:37 op
In dit geval is NL bestolen, en dat is iets anders dan dat NL zelf actief die kennis zou hebben verspreid. U geeft het goed aan - de fout van NL in deze wat het niet goed bewaken van geheimen. Niet meer, niet minder

4 respect 09-08-2020 14:35 op
Nederland heeft de fouten van onze voorouders veroordeeld, iets dat Japan nooit gedaan heeft. Daarnaast denk ik dat het kolonialisme van Nederland, van Europa, een minder grote misdaad was dan de agressiever oorlog die Duitsland, Italië en Japan zijn begonnen. Maar dat laatste is mijn gevoel.

10 respect 09-08-2020 14:34 op
Terecht heeft Japan nooit een cent schadevergoeding ontvangen - en zeer onterecht heeft Japan ook nooit een cent schadevergoeding aan de onderworpen landen betaald.

4 respect 09-08-2020 14:33 op
Elk jaar herdenkt Japan de bommen op Hiroshima en Nagasaki. En elk jaar bekruipen mij gevoelens van afkeer. Want Japan speelt de vermoorde onschuld, de rol van slachtoffer, maar in ander tijden van het jaar worden de Japanners die meededen aan de agressieve oorlog herdacht - ook premier Abe is hier schuldig aan, en Japan heeft altijd geweigerd verantwoording te nemen voor de slachtoffers. Daarmee heeft Japan voor mijn gevoel nog steeds geen afstand genomen van het gedachtengoed ten tijde van WOII. Over de bommen zelf kan ik kort zijn - de eerste was, denk ik, gerechtvaardigd, maar de tweede niet. De Japanse regering had de tijd moeten hebben om tot een capitulatie te komen, en daar hadden ze domweg te weinig tijd voor.

3 respect 09-08-2020 10:47 op
Nertsen zijn roofdieren, varkens en koeien hoefdieren. Dat zijn biologisch heel andere groepen, en een virus is specifiek. Een gastheersoort moet bepaalde kenmerken hebben om geïnfecteerd te worden. Zijn die er niet, dan doet het virus niets. Helemaal niets. Het is, voor zover ik weet, zuiver toeval dat roofdieren ook vatbaar zijn voor dit virus, naast primaten. Ik schrijf roofdieren, want van honden en tijgers is ook bekend dat ze ziek zijn geworden. Nertsen zijn, blijkbaar, bijzonder vatbaar. Of, dat kan ook, door de manier waarop ze gehouden worden - en die is echt niet optimaal, is hun weerstand minder, en worden ze daardoor ziek. Nu ik over dit laatste alternatief nadenk, begin ik te denken dat het wel eens zou kunnen dat dit het juiste alternatief is. Dat de weerstand van de nertsen te laag is.

5 respect 09-08-2020 10:42 op
Het lijkt erop dat de nertsenhouderijen besmet blijven worden. Dus hoe eerder die besmettingsbronnen geruimd worden, hoe beter.

1 respect 09-08-2020 10:38 op
Inderdaad heeft elk land een eigen definitie. Als ik het goed herinner, is die in Griekenland 2 opeenvolgende nachten boven de 30 C. Dat is wel een heel andere definitie dan de onze.

1 respect 09-08-2020 10:37 op
Persoonlijk zou ik - als je de definitie gaat aanpassen - eerder denken aan iets als warmtebelasting. 5 dagen boven de 25 C, waarvan 3 boven de 30 C is immers minder zwaar dan 4 dagen van 30 C waarvan 2 boven de 35 C Maar ga je de definitie aanpassen, dan ben je feitelijk al de oude statistieken kwijt, en zou je die opnieuw moeten uitrekenen, aan de hand van de oude gegevens. En dat doet men liever niet.

5 respect 08-08-2020 15:25 op
Wanneer de USA, of moet ik de CIA zeggen, zich bemoeit met buitenlandse politiek, dan is altijd de lokale bevolking de klos. Goed, wat er nu in Venezuela zit - dat deugt niet, maar dat is, kan en mag geen reden zijn voor ingrijpen door een ander land. Dit moeten de mensen in Venezuela zelf oplossen.

0 respect 08-08-2020 10:33 op
Ik denk dat het op zich niet verkeerd is om schadelijke woorden niet te gebruiken, maar ik vind de gegeven voorbeelden wel de verkeerde. Het woord Eskimo voor de Inuit komt, voor zover ik weet, van een lokale stam in de buurt, en betekent "zij die rauw vlees eten". Daarmee zou het niet direct een koloniale term zijn, maar het blijft een scheldwoord. Waarom die nevel dan niet de Inuit nevel genoemd kan worden - dat ontgaat mij. Voor zover ik weet, is de term Siamese Tweeling nog steeds de gebruikelijke benaming voor twee kinderen die aan elkaar gegroeid ter wereld komen. En ik heb nog nooit gehoord dat iemand bij die term aan Thailand, dat vroeger het Koninkrijk Siam genoemd werd, denkt. Ik kan mij overigens niet voorstellen dat er echt verkeerde namen tussen zitten, zoals het N woord.

0 respect 08-08-2020 10:24 op
Duitsland is voorstander van meer Europese solidariteit, en gebruikt dit als een middel om andere landen min of meer hiertoe over te halen. Bij de invoering van de Euro is expliciet overeengekomen dat de landen elkaar geen geld zouden gaan geven. Omdat een deel van de latere Eurolanden daar prijs op stelde. Het grote probleem is, indien wij meebetalen met wat in een ander land gebeurt, dan hebben wij daar ook medezeggenschap over. Anders is het een lekkende kraan die nooit dicht gaat. Die medezeggenschap wordt uitdrukkelijk door de landen die nu geld willen tegengehouden - overigens terecht, ik wil ook niet dat Polen in NL zou gaan beslissen over budgetten voor abortus - en dus kan de conclusie alleen maar zijn dat we ons aan de oude, bestaande regel blijven houden. En dan is het pijnlijk dat er niet betaald kan worden voor de Duitse gastvrijheid voor die 59 IC patiënten.

0 respect 07-08-2020 20:58 op
Wat Rutte volgens mij wilde, was de verslapping van de afgelopen 2 maanden of zo terugdraaien. Gegeven dat ik niets verslapt heb, hoef ik ook niet te corrigeren.

2 respect 07-08-2020 13:39 op
lees eens goed.

0 respect 07-08-2020 13:35 op
Of een straf aan de orde kan zijn, is vooral een Poolse aangelegenheid. De race vond immers in Polen plaats. De wetgeving op dit gebied van Polen ken ik niet, die van Frankrijk, van uw link, ook niet. Of eerdere ongelukken als precedent zullen werken? Formeel niet indien ze in een ander land - met dus zijn eigen wetten - hebben plaatsgevonden, maar ik hoop dat de Poolse justitie iets verder kijkt, en ook oog heeft voor een eenwordingsgedachte. Eerlijk gezegd, gezien de recente ontwikkelingen in Polen (men is nogal anti-EU) denk ik niet dat daar veel aandacht voor zal zijn. Terzijde, of de sprint hier getrokken had moeten of mogen worden, daar heb ik geen mening over, het lijkt mij echter wel iets waar naar gekeken moet worden. Maar of de sprint hier mocht staat, voor mij, los van de vraag of Groenewegen vervolgd moet worden.