NUjijStats voor Rotor

4,064

Respect

Respect/dag 5.14
Respect/reactie 4.04

1,007

Reacties

Reacties/dag 1.27
Meeste reacties op 1 dag 17
Gestart op 11-06-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

2 respect 10-08-2020 15:27 op
Klepster. En dat is nu al een paar jaar aan de gang. Zo gauw de naam van Max Verstappen opduikt dan ben je verzekerd van spanning en sensatie. Er gebeurd altijd wel iets waar hij direct dan wel indirect bij betrokken is. Soms negatief maar veelal positief. In ieder geval ben ik van mening dat de naam Max Verstappen het aangluren van de F1 weer de moeite waar maakt. Overigens zal ik als klein kind zo'n 55 jaar geleden al in de duinen bij Zandvoort met mijn ouders races te bekijken dus volg de autosport al een paar jaar.

8 respect 09-08-2020 21:37 op
Jan. Als ex-wielrenner heb ik weinig angst gezien bij renners na een zware val. Meestal is het de fiets weer pakken en er gewoon weer vol ingaan. Ook ik heb enkele zware klappers meegemaakt maar gewoon weer de draad oppakken, hetzelfde als met motorcoureurs en autocoureurs.

14 respect 09-08-2020 20:01 op
Lekker Bier. Eigenlijk ken ik helemaal geen wielrenners die na een zware val onmiddellijk hun fiets aan de wilgen hebben gehangen. Ik ken alleen wielrenners die zo snel mogelijk weer op de fiets kropen. Sprinters als Fabio zijn doorgaans nog harder dan andere renners dus dat gaat wel goed komen.

6 respect 09-08-2020 14:18 op
Knokker. Wie zou er volgend jaar willen rijden in de gekopieerde auto van Ferrari van dit jaar?

8 respect 08-08-2020 13:58 op
Veel reacties van mensen die de wielersport niet kennen. Elke wielrenner weet dat hij een keer aan de beurt komt maar je hoopt alleen geen blijvend letsel op te lopen. Deze dranghekken waren dramatisch, de actie van Dylan was fout maar wat ga je doen bij het volgende ongeluk in een afdaling? Tientallen kilometers hekwerk plaatsen? Mag je straks ook niet meer over keitjes rijden of gravel? Of alle vluchtheuvels verwijderen? Het gaat goed tot aan het volgende grote ongeluk en als renner hoop je daar niet bij te zitten maar je stap altijd weer op hoe zwaar je ook ben gevallen. Van mij ligt er ook nog overal vel en stukjes gebit op diverse wegen, het is gewoon onderdeel van het wielrenner zijn.

0 respect 07-08-2020 20:04 op
MWF. Een dreigende rechtszaak is hier totaal niet aan de orde. In feite mag je bij een ongeluk niet eens schuld bekennen omdat dit je rechtspositie ernstig kan ondermijnen in een gerechtelijke procedure ook al ben je duidelijk fout. Dit is een duidelijk signaal dat Dylan weet dat hij fout is en hij ook gevoelens heeft.

0 respect 07-08-2020 19:59 op
Henk. Fabio kwam met een veel hogere snelheid op zij van Dylan. In feite trok Dylan de sprint voor Fabio aan want Fabio zat in een zetel in het wiel van de snelste renner van het peloton en dat al enkele honderden meters voor de finish. Een renner voelt dondersgoed dat er iemand naast hem komt of zit net zo goed als dat een renner weet of hij een sprint met 1 cm verschil heeft gewonnen of verloren.

1 respect 07-08-2020 19:50 op
M Swiv. Al geef je renners een boulevard van 30 meter breed (bijv. laatste etappe Tour de France in Parijs) dan hebben ze nog de hele breedte van de weg nodig. Hoeveel valpartijen zijn er daar niet geweest? Het zit hem gewoon in het sprinter zijn en de grens opzoeken. Fabio had links van Dylan veel meer ruimte maar dook toch in het kleinere gat rechts van hem. Ook zag ik op beelden op YouTube dat Fabio ook een heel stuk voor de streep licht schoudercontact had met een andere renner omdat hij het wiel van Dylan niet wilde verliezen. Fabio zat in een gewonnen positie op basis van zijn snelheid en positie vlak voor de streep. Het meest schokkende vond ik die dranghekken. Ja en ik ben het eens dat Dylan te veel van zijn sprinterslijn afweek dit om misverstanden te voorkomen.

2 respect 07-08-2020 14:22 op
Collina. De mentaliteit van de meeste wielrenners kennende zit ook Fabio weer snel op de fiets. Gelukkig is er geen blijvende neurologische schade.

3 respect 07-08-2020 14:15 op
Collina. Na een zware val zal een wielrenner weer zo snel mogelijk op de fiets stappen. Je wist namelijk al voor je aan deze sport begon dat dit kon gebeuren en de meesten zijn dan ook keiharde bikkels. Ook ik ben vroeger meer dan eens in het ziekenhuis beland na een zware valpartij. Ik ben weleens voor de start van een wedstrijd door de jury gevraagd of het wel verantwoord was om te starten omdat ik als een mummie ingepakt was na een val de dag ervoor.

2 respect 07-08-2020 14:09 op
Dit is in ieder geval al positief en nu maar hopen dat zijn verdere herstel voorspoedig gaat en hij volledig zal herstellen.

0 respect 07-08-2020 13:50 op
Simon, Ik weet dat tankers de afgelopen jaren alleen nog maar dubbelwandig gebouwd mogen worden en ik denk niet dat er nog veel enkelwandige tankers zijn. Hoe dat zit met bulkcarriers weet ik niet en dit is een bulkcarrier.

0 respect 07-08-2020 13:48 op
Ik moet mijn gedachten bijstellen inzake of het schip beladen is of niet. Het schip is afkomstig uit Singapore en is daarvoor in Chinese havens geweest en was op weg naar Tubarao in Braziliƫ waardoor je met stellige zekerheid kan stellen dat het bulklading vervoert van Braziliƫ naar China een heel logische redenering omdat er heel veel bulklading uit Braziliƫ naar China gaat. China zuigt met name veel Zuid Amerikaanse landen (maar ook Afrikaanse landen) leeg van hun fossiele delfstoffen.

0 respect 07-08-2020 13:31 op
Zo aan de diepgang van het schip te zien is het beladen maar men spreekt niet over welk soort lading. Gaat het om steenkool of ijzererts of andere soort bulklading? Ook de bulklading kan bij zinken veel schade aan het milieu toebrengen.

2 respect 07-08-2020 13:27 op
Peter. Een onzin reactie waaruit blijkt dat u totaal niets begrepen heeft over wat hier gaande is. U praat hier over de vraag naar olie van A naar B maar dit schip is een bulkschip en geen tanker. Dit soort schepen vervoeren meestal steenkool of ijzererts of soms andere soorten vaste/droge goederen. De lekkende zware olie is de brandstof voor de eigen motoren om het schip voort te stuwen.

3 respect 06-08-2020 18:52 op
Tonny, Ik ook aan wielrennen gedaan als is dat al 45 jaar geleden zowel op de baan (o.a. Ahoy) als op de weg. Ik ben zelf eens in Voerendaal/Limburg ook met ruim 80 onderuit gegaan en heb daar zichtbaar nog de nodige littekens van. Ook in de ronde van Lekkerkerk een man of 30 over me heen gehad in de eindsprint en in Tilburg zo'n 2,5 mtr de lucht ingeslingerd ook bij een eindsprint. Ik heb de beelden op YouTube goed bestudeerd en zag dat Fabio zelf eerder heel licht een renner in donker geel/zwart shirt met zijn schouder raakte. Vergeet niet dat Fabio zelf ook geen lieverdje is en zelf ook enkele malen uit de uitslag geschrapt is wegens onreglementair sprinten.

0 respect 06-08-2020 18:10 op
Xandrios. Ik weet het. Ik ben getrouwd met een Ecuadoraanse maar ging af en toe ook bij een Peruaans restaurant in Rotterdam ceviche eten. Het is mijn favoriete maaltijd. Altijd feest voor mij als ik in Ecuador ben al is het alleen al voor de ceviche.

0 respect 06-08-2020 17:40 op
Ik eet regelmatig Ecuadoraanse chevice met vis en garnalen. Veel lekkerder.

2 respect 06-08-2020 17:27 op
Tommy, Jakobsen had hem ook aan de linker kant kunnen passeren en daar was zelfs iets meer plaats. Jakobsen werd door Groenewegen in een zetel naar de finish gebracht en had 100% zeker gewonnen op basis van de snelheid die hij had toen hij langszij van Groenewegen kwam en op enkele meters voor de streep al volledig naast Groenewegen zat. Een coureur weet dat precies net zo goed weet je of je met 1 centimeter verschil heb gewonnen of verloren.

5 respect 06-08-2020 13:59 op
Bottas, 2 jaar langer in de Formule-I dan Max Verstappen, Ik geloof 36 races meer gereden dan Max Verstappen. 4 jaar lang in een superieure auto gereden en dan toch net zo veel overwinningen als Max. Een leuke coureur maar ook niet meer dan dat.

1 respect 06-08-2020 13:32 op
Ik weet dat er vaker gekeken is naar hoe iemand gerechtelijk kan worden aangesproken op situaties waarbij ernstig lichamelijk letsel was ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan een koersbegeleidende motor of auto die een renner schade berokkend of een overstekende toeschouwer. Keer op keer bleek dit tot niet op te lossen en langslepende/dure rechtszaken te leiden. Bij blijvend letsel kunnen renners in ieder geval een beroep doen op de verzekering die aan hun licentie is verbonden maar ook dat is vrij gelimiteerd. Of er nog speciale verzekeringen zijn die van toepassing zijn op profrenners is mij niet bekend.

0 respect 06-08-2020 12:06 op
Pgbd. Ik heb op de beelden die dranghekken bekeken en het eerste waar je naar kijkt zijn die pootjes. In dit geval zag ik geen naar voren staande pootjes dus dat is goed. Ook viel Fabio niet als gevolg van het aanraken van deze dranghekken. Wat mij wel opviel was dat die dranghekken blijkbaar niet goed aan elkaar vastzaten en door de val alle kanten opvlogen. Ook vreemd dat Fabio zijn rechtervoet van de trapper afging iets dat niet vaak gebeurd want dat systeem dient er voor dat je benen langs je fiets blijven en daarom hebben wielrenners ook bijna nooit gebroken benen. Ik denk dat er nog veel onderzoek zal worden gedaan.

16 respect 06-08-2020 11:58 op
Op Wikipedia staat een lijst van profrenners die overleden zijn tijdens wedstrijden en trainingen. Het gaat hier slechts om profrenners en dat doet je al schrikken. De meeste mensen hier hebben geen benul hoe een sprint werkt en vinden dat Dylan voor het leven geschorst moet worden. Als wielrenner hebben je voor de gevaren van deze sport gekozen maar toch storten ze zich in het sprintgeweld dat vaak goed afloopt en soms, heel soms niet. Ik heb als jonge wielrenner ook wedstrijden in de sprint gewonnen maar ben ook wel eens met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar zodra het mogelijk was stapte je weer op de fiets en ging je er weer vol in. Het uitsteken van de elleboog en/of knietje is een natuurlijke reactie om jezelf te beschermen maar ook om je evenwicht te herstellen. Ik denk dat Dylan aan deze situatie een heel zwaar gevoel overhoudt maar het leven gaat verder en nogmaals het zijn en blijven de risico's van het vak.

11 respect 06-08-2020 07:19 op
AugustPieta. En waarom ligt Amerika met deze landen op ramkoers? Omdat het van die fijne, democratische, transparante en vredelievende landen zijn?

2 respect 05-08-2020 21:43 op
Funman. Een helm en een lycra shirt en broek. Wat zou jij een wielrenner nog meer aan willen laten trekken en dan nog optimaal kunnen fietsen?