NUjijStats voor Snuffel

3,706

Respect

Respect/dag 4.59
Respect/reactie 3.41

1,087

Reacties

Reacties/dag 1.35
Meeste reacties op 1 dag 28
Gestart op 26-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

0 respect 07-08-2020 10:14 op
@Harry_Snel - Jouw oplossing, niets doen om het virus tegen te gaan, zou betekenen dat er uiteindelijk mensen op straat liggen dood te gaan door verstikking omdat er niemand is om ze te helpen. Dat heeft weinig te maken met natuurlijke selectie maar meer met het negeren van het feit dat we het over echte mensen hebben.

0 respect 04-08-2020 09:26 op
@Hokkie - Hij is de president. De GOP beheerst het politieke veld. Waarom zou het in godsnaam niet over hem gaan als hij degene is die in staat van beschuldiging gesteld is? Altijd maar dat vingertje wijzen naar anderen.. dat verandert toch niets aan wat hij zelf doet, of wel?

0 respect 04-08-2020 09:25 op
@Hokkie_Stick - Een heksenjacht is zonder enig bewijs iemand vervolgen. Dat is hier niet het geval. Er zijn aanwijzingen dat hij zwijggeld heeft betaald op oneigenlijke wijze en het is al aangetoond dat zijn liefdadigheidsorganisatie dingen gedaan heeft die niet in de haak zijn. Het lijkt er sterk op dat trump schuldig is en daarom geen inzage wil geven in de papieren die dit bewijzen. Dat is aannemelijker dan dat hij uit een soort van martelaarsrol weigert enige medewerking te verlenen. Dat is niet logisch als je president bent en moet samenwerken met mensen van allerlei achtergrond. Dan wil je namelijk zo veel mogelijk draagvlak creëren omdat je dan je werk beter kunt doen.

0 respect 31-07-2020 12:55 op
@Miguel_Rico - Waarom zou je blij zijn? Mondkapjes voorkomen niet dat jij besmet kunt raken als iemand te dicht bij je staat. Dat is dus het probleem. Door ze te verplichten gaan mensen geloven dat het een vervanging is voor afstand houden. Dat is dus helemaal niet bewezen. Sterker nog, er zijn grote aanwijzingen dat het dat niet is. Zo'n niet-medisch masker houdt, afhankelijk van het materiaal en de wijze van gebruik, zo'n 10 tot 60% van het virus tegen.

1 respect 31-07-2020 12:48 op
@Joop - mondkapjes zijn geen vervanging voor afstand houden en hygiëne in acht nemen. Dus als mensen alleen zo'n kapje opzetten en denken daarmee en lockdown te voorkomen, zullen ze van een koude kermis thuiskomen.

1 respect 31-07-2020 12:46 op
@Joop - Dat is een verzameling van allerlei verschillende papers die niet definitief aantonen dat mondkapjes werken. Integendeel er zit een groot aantal bij die vermoedens uitspreken en modellen maken gebaseerd op aannames. Een ander deel is metastudies van literatuur over het onderwerp. En een groot aantal verbindt de voorwaarde van andere maatregelen, zoals afstand houden, oogbescherming en hygiëne, aan de eventuele effectiviteit van mondkapjes. Kortom, er ligt op dit moment geen sluitend wetenschappelijk bewijst dat mondkapjes verplicht zouden moeten zijn.

0 respect 31-07-2020 12:41 op
@Moggemol - En hoe stel je je dat voor? Een mondkapje op als je loopt te snotteren en niezen met hooikoorts? Met symptomen moet je binnen blijven. Juist het idee dat een mondkapje het dan mogelijk maakt toch naar buiten te gaan, is wat het zo gevaarlijk maakt. Een mondkapje beschermt niet. Het houdt een beetje tegen, maar is echt geen vervanging voor thuisblijven met symptomen en afstand houden tot anderen.

1 respect 31-07-2020 12:38 op
@Piet - Het kan wel schaden als je een mondkapje draagt.

0 respect 31-07-2020 12:37 op
@J_Dijk - Als mensen afstand houden, thuis blijven bij symptomen en de hygieneregels in acht nemen, beperkt je het virus ook. Of mondkapjes hieraan bijdragen is misschien aannemelijk zo op het eerste oog, maar zeker niet bewezen. Daarnaast kleven er ook nadelen aan het gebruik er van.

1 respect 31-07-2020 12:31 op
@stoommachine - Het is niet alleen omdat het een kledingvoorschrift zou zijn. Het gaat er vooral om dat de noodzaak niet aannemelijk gemaakt kan worden omdat er geen bewijs is dat mondkapjes werken. Dan blijft slechts over dat de regering mensen hiermee zou verplichten een bepaald kledingstuk te dragen.

0 respect 30-07-2020 13:07 op
@de_nis - Een negatieve uitslag op de test wil niet zeggen dat iemand geen corona heeft. Het wil alleen zeggen dat het op dat moment door de test niet gemeten kan worden. De testuitslag duurt ook een dag of twee, dus zekerheid geeft het niet.

5 respect 29-07-2020 21:07 op
@Fast_W - Er is wel bewijs dat er nadelen aan kleven. Ik heb zelf mensen op straat gezien die hun mondkapje afdeden om even te praten en dan weer op, met hun hand in het midden van dat ding. Mensen die zitten te frunniken om het goed op te krijgen. Mensen die er in hoesten en dan vrolijk hun hand gebruiken om het weer op z'n plaats te krijgen. Er is geen bewijs dat het werkt. Waarom zou je iets gaan verplichten dat nadelen heeft en waarvan de werking niet bewezen is?

0 respect 29-07-2020 21:04 op
@Nanieke - Geef eens een link naar zo'n paper? Ik ben wel benieuwd.

2 respect 29-07-2020 21:03 op
@Mariko - Zo'n mondkapje is geen vervanging voor het afstand houden. Het virus gaat er gewoon doorheen. Misschien wat minder ver en misschien wat minder in hoeveelheid, maar het is te klein om tegengehouden te worden door een lapje stof.

6 respect 29-07-2020 21:01 op
Er is geen bewijs dat mondkapjes de verspreiding van het virus voorkomen. Het kan zelfs averechts werken: - mensen komen vaker aan hun gezicht om het mondkapje op/af te doen of goed te doen, - men denkt dat het veiliger is en houdt dan geen 1,5 m. afstand meer, - sommige mensen kunnen allergisch zijn voor bijv. stof of verf van het mondkapje, en daarnaast zijn er ook nog wat individuele redenen om geen mondkapje op te kunnen verdragen. Ik vind dat het niet verplicht mag worden als er geen bewijs is, dat het bijdraagt aan het afremmen van het virus. Laat mensen het zelf bepalen.

2 respect 24-07-2020 21:47 op
@RatuAdil - Nou, dat lijkt me duidelijk dan. Die rechter hield zich aan de corona-maatregelen en is in quarantaine gegaan.

12 respect 24-07-2020 21:27 op
@Chris1 - Zonder fatsoenlijk onderzoek kun je niet weten of het medicijn dat jij gegeven hebt de oorzaak van de genezing was. Het blijft dan slechts anekdotisch bewijs.

14 respect 24-07-2020 16:06 op
@Hokkie_Stick - Het is toch een kort geding? Daar gaan ze niet uitgebreid inhoudelijk op dingen in bij mijn weten. Jij suggereert dat de rechter partijdig is, maar je geeft geen goede argumenten. Als mijn ene buurman mij ten onrechte aanklaagt en geen gelijk krijgt en mijn andere buurman doet het daarna ook, dan is de rechter toch niet meteen partijdig? Er zijn meerdere redenen om een rechter te vervangen. Weet jij wat de reden hier was en waarom deze een smoesje was? Ik begrijp ook niet waar je op doelt met 'niet democratisch gekozen' bestuurders. Rutte is echt wel gekozen.

2 respect 24-07-2020 14:54 op
@Frenk_Hendriks - Ik snap wel wat je zegt, maar de volgende keer gaat het om een zaak die wel terecht is, die dan niet door kan gaan wegens geldgebrek. Verder neem ik aan dat niet iedere zaak zo maar in behandeling genomen wordt. Dit was er toch een die een maatschappelijk vraagstuk behandelde gezien de demonstraties tegen de coronamaatregelen.

13 respect 24-07-2020 14:50 op
@ModelMarcel - Nee, dat heeft de rechter niet gezegd. Wat wel gezegd is, is dat de overheid zorgvuldig gehandeld heeft en binnen de grenzen van de wet blijft.

12 respect 24-07-2020 14:48 op
@Paleface - Omdat beschermende kledij niet door iedereen gemaakt kan worden en als de vraag ineens exponentieel stijgt, het aanbod achter blijft. Omdat wetenschap niet ineens alle feiten weet over een nieuw virus dat nog onbekend is. Het is nog niet voldoende duidelijk wat het effect is van mondkapjes dus wordt gevraagd dit nogmaals goed te onderzoeken en/of toe te lichten. Mensen met astma, diabetes, hoge bloeddruk en andere onderliggende aandoeningen zijn meestal al onder behandeling van een arts en men doet dus voldoende. Ventilatie en klimaat in gebouwen is niet de verantwoordelijkheid van de overheid. Waar staat dat de regering het RIVM niet meer geloofwaardig vindt? Waar leidt jij dat uit af? Waar we mee bezig zijn, is uitzoeken wat de beste manier is om mensen te beschermen tegen dit virus. Het is een heel prettig idee dat de overheid toch nog een keer terugkomt bij de deskundigen als andere landen wel mondkapjes verplicht stellen en het hier nog niet aangeraden wordt.

0 respect 22-07-2020 13:35 op
@Jan_Zilver - Je haalt dingen door elkaar. Het OM heeft helemaal geen mening over of iets wel of niet slecht is voor dieren. Die kijken slechts of iets wel of niet volgens de wet gegaan is. Waarom link je niet een artikel dat uitlegt waarom vier maanden minder eiwit in het veevoer, schadelijk is voor dieren? Een artikel dat de geloofwaardigheid van de minister in twijfel trekt, heeft geen enkele impact op of de maatregel wel of niet volgens de juiste procedures tot stand gekomen is. Die veevoer maatregel is door de boerenorganisaties zelf aangedragen overigens. Je doet net alsof die door leken verzonnen is.

18 respect 21-07-2020 21:30 op
@berend - Dus omdat Polen vervuild is, hoeven we in Nederland geen aandacht te schenken aan ons milieu? Wat een vreemde logica. Nederland is dichtbevolkt omdat we allemaal op een klein stukje wonen terwijl de rest van ons land gereserveerd is voor boeren en natuur. Die huizen zijn gewoon nodig.

6 respect 21-07-2020 21:15 op
Het is alleen ongezond als je de dieren veel meer melk laat produceren dan normaal is. Dan moet je ze krachtvoer geven om voor de uitputting door overproductie te compenseren.

10 respect 21-07-2020 21:13 op
@Jan_Zilver - Jij hebt liever een ondemocratisch besluit genomen door de mensen die er zelf wel bij varen om de status quo te handhaven?