NUjijStats voor TTspott

1,591

Respect

Respect/dag 1.94
Respect/reactie 4.63

344

Reacties

Reacties/dag 0.42
Meeste reacties op 1 dag 8
Gestart op 10-05-2018

Respect over tijd

Laatste 25 comments

3 respect 06-08-2020 21:54 op
Als deze de verantwoordelijkheid nemen zeker, maar dit blijkt in de praktijk geenszins. Ik had graag wat meer verplichtingen gezien om de huidige tendens te keren...

5 respect 06-08-2020 21:47 op
De Jonge en Rutte hadden beter op hun vakantieadres kunnen blijven. Ze leggen de verantwoordelijk weer bij de NL-burger en wensen niets op te leggen. Lokale bestuurders en die wollige veiligheidsregio’s krijgen wat meer bevoegdheden om maatregelen te treffen. Geen verplichtingen voor wie dan ook. Op Schiphol geen verplichte test voor reizigers uit oranje- of donkerrode gebieden. Volgens de Jonge bestaat hier geen wettelijke mogelijkheid voor. Al met al weer uiterst slap en dat gaan we de komende weken merken. De heren kunnen hun stropdasjes weer afdoen en snel weer terug naar het vakantieadres.....als deze maar geen kleurtje heeft.

7 respect 31-07-2020 09:50 op
Berouw komt na de zonde. DeGeneres heeft zich kennelijk als een soort moderne Cleopatra over de werkvloer bewogen en dat heeft tot veel irritaties geleid. Nikki Tutorial, die enkele maanden terug bij de talkshow te gast was, liet al doorschemeren dat de Amerikaanse niet tot haar vaste vriendenkring zal behoren. Wellicht heeft de kritiek van Nikki ertoe bijgedragen dat meerdere medewerkers van de show uit de school zijn geklapt. Nu de verhalen over de toxische status van de talkshow steeds meer in de openbaarheid komen, rest het DeGeneres niets anders dan haar excuses aan te bieden om het geschonden blazoen weer een beetje op te krikken. De geblondeerde host voelt natuurlijk de bui al hangen en is bereidt flink met de billen bloot te gaan om de show te redden. Zijn de medewerkers van DeGeneres bereid de excuses te accepteren of is de sfeer voorgoed verpest? Na Corona gaan we het beleven.....

7 respect 31-07-2020 09:31 op
China heeft de voormalige Britse kolonie nu helemaal onder controle. Waarschijnlijk was eerder het idee om Hongkong stap voor stap in het eigen systeem te implementeren, maar door de recente onlusten en geholpen door ( het zelf gecreëerde? ) Corona zet Peking thans grote stappen. De verkiezingen, die mogelijk tot meer onrust zouden zorgen, worden onder het mom van het virus uitgesteld. Van uitstel komt wellicht het bekende afstel. Ondanks protesten van vooral westerse regeringsleiders, gaan de Chinezen onverminderd door om Hongkong met grote spoed in te lijven. De afspraken met de Britten, die bij de overdracht in 1997 bedongen dat de stadstaat minimaal 50 jaar democratisch zou blijven, liggen reeds lang vergeeld in de prullenbak. Londen pruttelt af en toe nog wel maar ziet met lede ogen aan dat Peking de greep op Hongkong in hoog tempo verstevigd. Al met al zakt wereldwijd het imago van China. Corona, Hongkong, ongelijke handel, mensenrechten, maar een grote afzetmarkt..dat telt.....

2 respect 31-07-2020 09:00 op
KLM komt weer met beide voetjes op de vloer. De Koninklijke vervoerder moet gedwongen door de crisis flink snijden in het personeelsbestand. Voor de trotse medewerkers natuurlijk uiterst vervelend, maar geen onverwachts nieuws. Bij de voorwaarden van de verstrekte overheidssteun is deze optie, buiten het gevraagde loonoffer, zeker meegenomen. Voor oudere piloten, welke al jaren het bekende blauwe uniform dragen, wordt het de komende tijd billen knijpen. Deze groep verdiend meer als 3 x modaal en zitten bovenin de salarisschaal. Waarschijnlijk rest voor deze vliegers binnenkort niet meer als een 1 motorige Cessna, Piper of een nieuwe set golfclubs. Het trotse gevoel zal snel onder NAP dalen en KLM zal de gebeten hond zijn omdat de keuze op hen is gevallen. Air Corona is thans haast het enige wat veelvuldig rond de wereld vliegt......helaas ook ten koste van onze nationale trots.

4 respect 31-07-2020 08:17 op
RTL zit met Tan in haar maag. Na het debacle van de Latenightshow is de presentator zwevende. Vanaf dat moment zie je Tan kortstondig opduiken in zwak bekeken vraagspelletjes over muziek, dieren, met de onvermijdelijke RTL-kliek als vaste hoofdrolspelers. Hij heeft ook nog een poging gewaagd om het met een voetbalpraatprogramma te proberen, maar jammerlijk bleek de publieke belangstelling ondermaats. Televisie kijkend Nederland is een beetje uitgekeken op Humberto. Hierdoor is de doorgaans strak geklede Tan veroordeeld tot de radio. Op radio 1 heeft hij het goed beluisterde programma van Lara Rensen naar een later tijdstip doen opschuiven, en pruttelt op dat tijdstip als moraalridder zoetgevooisde teksten in de microfoon. Op TV is Humberto afgezakt naar RTZ-Z, alwaar de voormalige talkshowhost bekende ondernemers gaat interviewen over hun succesvolle onderneming. Een kijkcijferkanon zal dit programma niet worden. Nederland is een beetje klaar met Tan.

9 respect 29-07-2020 20:46 op
Dat Nederland een gedecentraliseerde eenheidsstaat is lijkt maar weer eens duidelijk. Met dit experiment wordt de nadruk gelegd op decentraal, omdat van eenheid absoluut geen sprake is. Nu zijn wij Nederlanders een gebrek aan eenheid wel gewend ( alleen als Oranje voetbalt niet ), maar een lokale mondkapjesplicht slaat alles. Loop je de hoek om zonder kapje en de dienstdoende boa schuif je plotseling een prent onder je onbedekte neus. In dorpje A wel en in dorpje B niet. Hoezo, onduidelijk? Terwijl half Europa met een mondkapje rondloopt, heeft dat eigenwijze Nederland weer een polderoplossing uit de hoge veiligheidsregio-hoed getoverd. Wat is ons landje toch koploper in onduidelijkheden, maar.....gelukkig kunnen we gewoon door discussiëren.

3 respect 29-07-2020 18:25 op
De Duitsers zullen weten wat ze doen. Toch lijkt het vreemd dat Maddie in Portugal is ontvoerd en mogelijk in een tuin bij Hannover wordt gevonden. Wellicht zoeken ze naar een ander slachtoffer, of heeft de verdachte wat prijsgegeven. Dit laatste lijkt overigens niet erg waarschijnlijk. Vooralsnog blijft deze tragedie doorgaan en is dit voor direct betrokkenen na al die jaren natuurlijk vreselijk. Ik hoop dat dit mysterie over de vermissing van Maddie snel opgelost wordt, maar ben bang dat dit nog lang kan gaan duren.....als het al ooit wordt opgelost.

5 respect 29-07-2020 18:13 op
Het is belangrijk dat dit onderzoek snel uitgevoerd wordt en dat binnen enkele weken de resultaten bekend zijn. Zijn deze trainers ver over de scheef gegaan, waren de trainingen te ‘spartaans’ met als doel de top te halen of overdrijven de ex-turnsters met hun bevindingen? De waarheid zal ergens in het midden liggen. De turnsport zit nu in het verdomhoekje en medailles op de OS in Tokyo kunnen wij als Nederland, als dit lang gaat duren, op onze buik schrijven. Kortom, als de turnsters volgend jaar nog een schijn van kans maken moet dit snel, maar zorgvuldig opgelost worden. Nu zijn velen ernstig de dupe op basis van beweringen die nog niet gestaafd zijn, en dat is erg jammer.....

21 respect 28-07-2020 17:57 op
Terug naar normaal? Ik mag het toch niet hopen..... Grote vervuilers, geluidsoverlast, overbetaalde en ontevreden vliegers, miljardensteun van belastinggeld en niet tijdig terugbetalen van gecancelde vluchten. Nee, deze sector mag wat mij betreft nooit meer terug naar ‘normaal’. Economische gevolgen zullen dan aanzienlijk zijn, maar krijgen we zoveel voor terug.

3 respect 27-07-2020 20:10 op
3,4 miljard steun, en dan een dergelijke reactie van overbetaalde vliegers. De dames en heren uit de cockpit moeten zich het rood om hun kaken schamen. Ik hoop vurig dat ons kabinet voet bij stuk houdt en gestelde voorwaarden voor de lening volledig handhaaft. De leiding van KLM weet wat het te doen staat.......

1 respect 12-05-2020 21:35 op
Jammer....ik denk dat Linssen wat aan Feyenoord had kunnen toevoegen. De linksbuiten kan echter in de ‘zandbak’ zijn pensioen veilig stellen, maar dat moet je maar willen natuurlijk. De Limburger is pas 29 en had nog een paar jaar in de Kuip actief kunnen zijn om vervolgens af te sluiten in de woestijn. Loopt er niet een talentvolle linkspoot bij de jeugd?

2 respect 12-05-2020 21:20 op
Dit is natuurlijk erg spijtig voor de nabestaanden, die maar er maar niet van kunnen uitgaan dat Dascha zelfmoord pleegde. Een ongeluk is natuurlijk niet uit te sluiten maar daar zijn ook geen aanwijzingen voor. Het tienermeisje is op deze novembernacht onverwacht om het leven gekomen en dat valt vanzelfsprekend erg zwaar voor de nabestaanden. Wat er precies gebeurd is zal altijd een mysterie blijven.....en dat is en blijft moeilijk te verteren.

1 respect 08-05-2020 12:00 op
Tja, het kopen van een vuurwapen is momenteel een fluitje van een cent. Opgewonden standjes, die door drugshandel zijn ‘geslaagd’ in het criminele milieu, gebruiken deze wapen bij het minste geringste conflict. Vaak zijn het figuren met een IQ ter grote van hun schoenmaat die over deze wapens beschikken. Ruzies over een partijtje drug worden onverbiddelijk met een vuurwapen beslecht. Vanzelfsprekend zet de politie capaciteit in om het wapenbezit enigszins te beteugelen, maar het lijkt vechten tegen de bierkaai. Dat de heren elkaar met kogels bestoken is al vervelend genoeg, maar vaak zijn ook onschuldige slachtoffers betrokken. Dat maakt deze situatie een stuk zuurder. Wetgeving kan aangepast worden. Vooral de straffen op alleen al in het bezit hebben van wapen moet stevig omhoog. Ook is wapenbezit vaak gerelateerd aan (hard)drugs. Moet het bezit en gebruik worden vrijgegeven? Zou dit het wapenbezit kunnen beteugelen? Ik waag het ernstig te betwijfelen. Een oplossing...ik heb het niet.

6 respect 03-05-2020 18:37 op
De geloofwaardigheid van Henk Krol is tanende. Hij blijkt de groep van 50PLUS stevig aan het lijntje te hebben gehouden terwijl hij intussen reeds lang met zijn nieuwe partij bezig was. Of dit een slimme zet is moet nog blijken. Het electoraat van 50PLUS leunde flink op de persoon Krol, maar zijn nu confuus na deze actie. Sommigen zullen Krol volgen en 50PLUS verlaten, maar de verwachting is dat Krol van het politiek toneel verdwijnt en 50PLUS wordt gehalveerd. En het electoraat blijft met de gebakken peren achter. Goed gedaan Henk.....

1 respect 27-04-2020 12:06 op
Onder het juk van Corona worden de stellingen onder de vliegtuigbouwers ingenomen. Boeing had het al lastig door het 737- MAX debacle. Vervolgens zijn de Amerikanen ook gestopt om met het Braziliaanse Embraer samen te werken. Eerder al werden honderden bestellingen gecanceld en is de koorts in Seattle tot enorme hoogte gestegen. In Toulouse, waar de fabrieken van Airbus gesitueerd zijn, begint men ook een grieperig gevoel te krijgen. De Fransen waren om marktredenen al eerder gestopt met nieuwe orders voor hun blikvanger, de A380. Nu momenteel hoofdzakelijk Cessna’s en Pipers het Europese luchtruim kruisen, begint ook de thermometer in de Zuid-Franse stad langzaam te stijgen. Op voorhand worden de medewerkers voorbereid op het onvermijdelijke; massaontslag. De CEO’s bij Airbus hebben al lang gekeken waar ombuigingen het meeste effect sorteren en dit zijn vanzelfsprekend de salariskosten. Men wil absoluut voorkomen dat patiënt Airbus op de IC terecht komt.......

4 respect 26-04-2020 12:25 op
Noord-Korea is verreweg het meest gesloten land ter wereld. Daarnaast zuchten de inwoners al zo’n 70 jaar onder een vreselijke dictatuur. Kim Jong-un is hier een exponent van. De ‘gewichtige’ leider is niet minder bruut als zijn voorgangers. Kim Jong-un onderdrukt zijn eigen bevolking met ijzeren hand en beslist met een handomdraai over honderduizenden levens. Even leek er wat openheid te komen na de onderonsjes met Trump en de Olympische Spelen in Zuid-Korea, maar ‘Rocketman’, zoal Trump hem noemt, kroop weer snel in zijn gesloten schulp. Nu bonst het van de geruchten over zijn gezondheid. Zou de Noord-Koreaanse leider het vaantje gestreken hebben? Zou hij op apegapen liggen of heeft hij ‘gewoon’ een medische ingreep ondergaan? Het is en blijft speculeren, maar dat er wat aan de hand is met Kim staat intussen wel vast. Het zal mij niet verbazen als hij binnenkort weer fier en fijn in de openbaarheid verschijnt om de geruchten de kop in te drukken. We gaan het beleven, of juist niet...

15 respect 19-04-2020 10:40 op
Prachtig! Deze stokoude oorlogsveteraan is nu wereldnieuws en haalt met zijn wandelactie miljoenen binnen voor de Britse zorg. Wie had 2 maanden terug zoiets kunnen bedenken? Dit is niet alleen erg mooi, maar vraagt ook om een diep respect. Ik hoop dat deze oude krijger op zijn 100e verjaardag een persoonlijke bericht zal ontvangen van Queen Elisabeth.

7 respect 12-04-2020 12:38 op
Een technisch hoogstandje van de hoogste orde, het levend terughalen van deze 3 astronauten. We spreken over 1970, een tijd dat de boordcomputers in de Apollo minder capaciteit hadden dan een huidige iPhone. Deze 3 helden, waarvan alleen James Lovell nog in leven is, hebben zichzelf met veel kunstgrepen in leven gehouden in de maanlander. De ontberingen waren groot. Het werd ijzig koud in de maanlander ( LEM), er was geen licht en de onzekerheid over een ongeschonden terugkeer was groot. De spanningen in de kleine ruimte liepen op momenten hoog op. Met de maanlander werden ‘handmatig’ koerscorrecties uitgevoerd die wonderwel het geheel in een juiste hoek richting Aarde stuurde. Voordat het voertuig de dampkring inging moeten de astronauten de commandomodule (CM) opstarten, maar deze bleek enorm vochtig en oxidatie was zichtbaar. Gelukkig functioneerde de CM goed wat uiteindelijk leidde tot een veilige landing in de Pacific. Heel veel geluk bij een ongeluk....

3 respect 06-04-2020 19:56 op
Leerdam laat zich een beetje leiden door Verweij. Natuurlijk wil het jonge talent zoveel mogelijk bij haar partner zijn, maar feitelijk is dit onrealistisch. Het is intussen duidelijk dat Verweij reeds lang over zijn top heen is en nimmer een ‘vet’ contract zal binnenhalen. Leerdam daarentegen is een supertalent en heeft wel de kans op een goed contract. Zij zal echter de keuze moeten maken tussen de liefde en een glansrijke carrière. Ik vrees dat Leerdam de verkeerde keuze zal maken door te eisen dat Verweij en zijzelf bij dezelfde ploeg onder contract komen. Jammer, een goede meid is per slot van rekening toch op de toekomst voorbereid.

1 respect 23-03-2020 21:13 op
Dit is een kwestie van tijd. Deze week valt nog het definitieve besluit. Alle seinen staan zo langzamerhand op rood. Dit is natuurlijk jammer....maar het kan niet anders. Inderdaad....waar blijft de Tour?

3 respect 22-03-2020 09:18 op
Het IOC gaat binnenkort door de knieën. De Olympische Spelen van 2020 in Tokyo zullen met een jaar worden uitgesteld naar de zomer van 2021. De internationale druk neemt met de dag toe en terecht. Het is onder de huidige omstandigheden ondoenlijk om een dergelijk evenement te organiseren. Dit weten de bobo’s van het committee natuurlijk ook alleen volharde sommige leden in deze club nog in doorgaan. Het zal me niet verbazen dat de Japanse regering al lang de bui ziet hangen en de voorbereidingen langzaam worden afgeschaafd. De sporters kunnen hun gestoorde voorbereidingen staken en hopen dat de competities in het najaar weer aanvangen. Wellicht kun zij volgend jaar zomer schitteren in de Japanse stadions. Het publiek is ook de dupe, maar heeft momenteel hele andere zorgen aan het hoofd.......

1 respect 17-03-2020 17:47 op
Het is een goede keuze van de UEFA om het EK te cancelen en te verplaatsen naar 2021. Onder de huidige omstandigheden is het ook onverantwoord om het toernooi gewoon door te laten gaan. Europa zit totaal op slot en zucht onder het juk van Corona. Dit is in de maanden juni en juli zeker nog niet voorbij. Ik vrees daarnaast ook voor grote evenementen zoals Wimbledon, de Tour, en zelfs de Olympische Spelen. Sportief gezien kan de afstandsbediening van de TV aan de willigen gehangen worden. Dit is heel spijtig voor de talloze sporters en supporters, die zich deze zomer heel anders hadden voorgesteld. Nog maar te zwijgen over de financiële consequenties, die in een sterk dalende conjunctuur extra hard gaan aankomen.Nee, sport minnend Nederland (Europa) gaat een heet zomertje tegemoet....met een boek, spelletjes, goed handen wassend en voeten in het water. Wat zullen we al die sportevenementen gaan missen......

0 respect 16-03-2020 17:00 op
Het zal mij niet verbazen als alle vrijmarkten op Koningsdag niet door mogen gaan. Het is logisch maar triest. Er blijft weinig te vieren over in 2020. Wat begon met een vleermuis in China eindigt in een bijna ‘ophokplicht’. Ik moest ook even mijn ei kwijt....

8 respect 11-03-2020 21:55 op
In Oostenrijk en Denemarken gaan scholen, universiteiten en crèches dicht. Ambtenaren in Denemarken gaan zoveel mogelijk thuis werken. Als je al deze maatregelen leest doet Nederland eigenlijk niet zo veel. Sommige landen bekritiseren ons landje om de relatief milde maatregelen. De WHO spreekt over een pandemie. Deze kwalificatie moet toch ook voor politiek Den Haag een duidelijk signaal zijn. Merkel verwacht in Duitsland dat 60% tot 70% van de Duitsers besmet kunnen worden. Dergelijke percentages zijn natuurlijk ook in Nederland dus drastische maatregelen lijken noodzakelijk. We kunnen de komende maanden dus onze borst nat maken, als deze al vanzelf niet nat wordt. Intussen maar hopen dat ouderen en zieken niet besmet zullen raken.....